Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 ˚C.
Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.
Elt det godt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.
Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.
Tilsett blandingen i den hevede deigen.
Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.
Etter 5 minutter tilsett myke smørterninger, litt etter litt.
Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.
Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.
Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.
Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.
La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.
Stek bollene i ca. 20 minutter.
Så lager du sukkerlaken:
Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- og sukkerblandingen.
Nyt bollene mens de er varme og deilige.
Håper dere ble fristet!
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.