Frokostboller - Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?
Foto: Manuela Kjeilen

Frokostboller

Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 ˚C.

Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.

Elt det godt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.

Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.

Tilsett blandingen i den hevede deigen.

Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.

Etter 5 minutter tilsett myke smørterninger, litt etter litt.

Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.

Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.

Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.

Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.

La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.

Stek bollene i ca. 20 minutter.

Så lager du sukkerlaken:

Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- og sukkerblandingen.

Nyt bollene mens de er varme og deilige.

Håper dere ble fristet!

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.