Frokostpannekaker - pancakes - Om du vil ha pannekaker til frokost kan det være lurt å lage røra dagen i forveien.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Frokostpannekaker - pancakes

Om du vil ha pannekaker til frokost kan det være lurt å lage røra dagen i forveien.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

225 g hvetemel

50 g sukker

0,5 ts salt

2,5 dl melk

2 stk egg

50 g smør, smeltet

+

1 ss hvetemel

2 ts bakepulver

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk sammen melk, smeltet smør og egg. Sikt mel, og bland med sukker og salt i en annen bolle. Rør til slutt væsken inn i melblandingen.Hvil røra i minst 1 time - hvis den skal stå over 2 timer så bør den oppbevares i kjøleskap.Litt før steking blandes resten av melet med bakepulveret, siktes og vendes inn i røra.Varm en non-stickpanne over middels-middelshøy varme. Har du ikke non-stickpanne trengs det litt smør/olje til steking.

Stek pannekaker med omtrent 4 spiseskjeer røre per pannekake. Stek til de setter seg rundt langs kanten og det bobler godt i midten.Pannekakene snus når boblene begynner å sprekke (om midten ikke bobler når undersiden er brunet er røra for tykk - da må røra tynnes ut med vann/melk).

Stek ferdig på den andre siden (ca 1 minutt), men pass på at pannekakene ikke blir tørre.Hold pannekakene varme på rist i stekeovn med lav varme - og legg de eventuelt opp i et pannekaketårn først når alle pannekakene er ferdigstekt.Server med lønnesirup, yoghurt, smør, sukker, grovhakkede nøtter, frukt og/eller bær.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?