Frukt- og nøttebrød - Et tungt og kompakt brød med mye smak av frukt og nøtter. Deilig som tilbehør til osteanretning.
Foto: Robin Balas

Frukt- og nøttebrød

Et tungt og kompakt brød med mye smak av frukt og nøtter. Deilig som tilbehør til osteanretning.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(Gir 2 små brød) Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, kesam, hakkede nøtter, frukt og det meste av melet. Arbeid deigen godt, gjerne i husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på lunt sted under plast i ca. 50 min. Ha deigen på bakebordet og del den i to. Form til to runde brød. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate og la dem stå under plast på lunt sted ca. 30 min. Stekes først ved 250 °C i 10 min før du fortsetter stekingen ytterligere ved 175 °C i ca. 30 min eller til brødene er gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Julekake med rosiner
fav Tid: 120 min
Grissini