Fruktbrød -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Fruktbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(deigen kan også brukes til boller, kanelsnurrer, kringle, skolebrød) Smelt smør, tilsett melk og visp ut kesam og egg i væsken. Varm til lunken og rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær blandes i hvetemelet). Tilsett sukker, kardemomme og salt. Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk deigen med plast og la den stå lunt til heving, ca 30 min (til den er dobbel så stor). Ta deigen ut på et melet bakebord og elt inn tørket frukt. Form til 2 eller 3 brød. Legg i smurte brødformer. Etterhev under klede i ca 1 time. Pensle med smeltet smør og dryss over perlesukker og mandelflak. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i ca 45 min. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.