Fruktige bolleknuter med pasjonsfruktkrem og granateple - Spennende bolleknuter med eksotiske smaker, som hever i kjøleskapet! Oppskriften er nok til 12-14 store knuter.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Fruktige bolleknuter med pasjonsfruktkrem og granateple

Spennende bolleknuter med eksotiske smaker, som hever i kjøleskapet! Oppskriften er nok til 12-14 store knuter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bolledeig:

Rør ut gjæren i den kalde melken.

Pisk så inn egget.

I en stor bolle blander du mel, kanel, kardemomme og sukker.

Ha melkeblandingen i melblandingen og elt til en smidig deig.

Skjær smøret i mindre biter, og elt inn til en litt klissete deig.

Samle deigen, du kan bruke litt mel, og legg den i en plastpose, eller en bakebolle med lokk.

Sett i kjøleskapet i 1-2 timer. Min sto i 1 time.

Montering:

Kjevle ut deigen til en stor avlang firkant og smør over halvparten av pasjonsfrukt curden.

Brett to av sidene inn mot midten, og kjevle lett over så fyllet festes og deigen henger sammen igjen.

Smør over resten av pasjonsfruktcurden, strø over granateple frøene og brett inn på samme måte som sist. Kjevle igjen.

Skjær striper av deigen, tvinn dem, og knyt dem sammen som en knute. Eventuelt kan du snurre dem sammen som vanlige kanelsnurrer.

Sett bollene på ett brett kledd med bakepapir, 6 boller per brett,dekk over med plastfilm eller et håndkle og sett til å etterheve på et lunt sted i 1 time.

Stek midt i ovnen på 180 grader, i ca. 20-25 minutter, til bollene er gylne og faste.

Glasur:

Om du ønsker glasur kan du røre ut 250 gram melis med 3-4 ss granateple saft. Du kan også bruke appelsinjuice eller annen fruktjuice, men vil da ikke få samme farge som på bildene.

Justér mengde melis og saft til ønsket tykkelse på glasuren, og ringle over bollene når de er kalde.

Oppbevar bollene i en luftett boks, eller pakket i plastfolie. De kan godt stå på kjøkkenbenken, men jeg innbiller meg at de holder seg lenger i kjøleskapet.

Oppskrift:

The Vanilla Monologues

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.