Fruktkake -

Fruktkake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
1 porsjoner

Kakebunn:

5 stk egg

150 g sukker

150 g hvetemel

2 ts bakepulver

Fyll:

150 g melon, hakket

600 g kremfløte

200 g vaniljekrem

0,5 dl appelsinlikør

Pynt:

  jacondebunn

  toppen av nettmelon

3 stk physalis

1 stk pasjonsfrukt

3 skiver carambol

  litt nøytralgelé

Jacondebunn 1, stripemasse:

40 g melis

40 g smør

30 g eggehvite

23 g hvetemel

10 g kakao

Jocondebunn 2. lys masse:

80 g finmaltemandler

80 g melis

120 g egg

25 g hvetemel

20 g smør, mykt

160 g eggehvite

40 g sukker

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk kremfløten stiv og bland i vaniljekrem og appelsinlikør. Del kakebunnen i tre og ha halvparten av den hakkede melonen over sammen med 1/3 av kremblandingen. Gjenta med to lag av bunnen. Stryk resten av kremen over toppen av kaken. Jacondebunnen skjæres i 8 cm brede striper og rulles rundt kaken. Geléen kokes opp og mesteparten smøres over toppen når den er avkjølt. Pynt kaken med fruktene som på bildet og stryk litt gelé over fruktene til slutt. Kakebunn: Visp egg og sukker til eggedosis og bland sammen med mel og bakepulver. Hell i springform og stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Jacondebunn 1, stripemasse: Blandes sammen til en glatt masse. Jacondebunn 2, lys masse: Visp eggehvite og sukker til marengs. De øvrige ingrediensene vispes luftig og blandes forsiktig i marengsen. Stripemassen strykes tynt ut på bakepapir. Lag et mønster. Stryk så den lyse massen over stripemassen. Stekes på 240 grader i ca. 10 minutter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Pavlova til 17. mai