Fudge-brownies med valnøtter - Dette er den ultimate helgekosen!
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Fudge-brownies med valnøtter

Dette er den ultimate helgekosen!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

230 g smør

500 g sukker

4 stk store egg

1 ss vaniljeekstrakt

85 g hvetemel

150 g kakaopulver

1 ts bakepulver

1 ts salt

1 ts espresso

  litt kaffepulver (valgfritt)

250 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade

75 g knuste valnøtter (ca. mengde)

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 ºC og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme.

Når smøret er smeltet, tilsettessukkeret. Rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder.

Hell røren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2–3 minutter.

Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretterinn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og eventuelt espresso-kaffepulver og bland det inn i røren. Tilsett så sjokolade og valnøtter og rør detforsiktig inn med en slikkepott.

Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken i ca. 30 minutter.

Avkjøl den helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.

Skjær i passende biter og nyt.

For en glutenfri versjon, bruk rismel istedenfor hvetemel eller utelat mel helt.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.