Fyldig byggotto med parmesan - Bruk byggryn isttedenfor ris, og du får byggotto - et litt sunnere alternativ.
Foto: Tove K. Beistein

Fyldig byggotto med parmesan

Bruk byggryn isttedenfor ris, og du får byggotto - et litt sunnere alternativ.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp kyllingkraften og hold den varm. Ha 2 ss smør i en kjele på middels varme. Ha i løk og hvitløk, fres til løken blir mør; den skal ikke få farge. Ha byggryn i kjelen og bland sammen med løken. Bland til alle grynene er dekket av et tynt lag smør. Tilsett 1 dl kraft, la det småkoke og rør ofte. Tilsett resten av kraften, 1 dl av gangen. La kraften koke inn før du tilsetter mer. Rør i retten ofte slik at den ikke setter seg fast i bunnen. Kok til retten er kremet og grynene er møre, men har litt tyggemotstand. Hele kokeprosessen tar ca. 45 minutter. I mellomtiden smelter du 2 ss smør i en panne og har i soppen. Rist soppen til den blir myk, ca. 4 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha sopp, parmesan, urter og resten av smøret sammen med de kokte byggrynene. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper. Oppskriften er hentet fra "Frisk, mett og glad" av Per Lauritz Lien (Gyldendal 2008) 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Hirsegrøt