Fyllte tebriks - Det er kanskje lenge siden du prøvde de her?

Bakverk

foto: Foto: Linnea Press

Fyllte tebriks

Det er kanskje lenge siden du prøvde de her?

Dette trenger du:

50 g gjær

2 dl melk

100 g smør

1 ts salt

1 ss sukker

2 stk egg

1 dl kremost

450 g mel, pluss litt ekstra

  valmuefrø

Fyll

100 g marsipan

100 g smør

4 ss sukker

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 225 grader.

Varm melken lunken og løs opp gjæren. Rør i eggene. Smuldre smøret i halvparten av melet. Tilsett melken sammen med salt, sukker, egg og kvark. Elt resten av melet i deigen. Ta deigen ut og elt den glatt, blank og smidig. La deigen heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted, i 45 minutter.

Slå sammen deigen. Strø mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel. Skjær smøret i tynne skiver, og legg det på 2/3 av deigen. Riv marsipan over smøret og dryss med sukker. Legg den siste tredelen mot midten og brett resten over. Nå ligger deigen i 3 lag.

Strø godt med mel på bordet. Kjevle deigen ut til et rektangel igjen. Gjenta å brette deigen i tre lag. Kjevle til slutt deigen i et 30x60 rektangel og brett det på samme måte i tre lag fra langsiden og skjær i 12-14 deler.

Legg tebriksene på et stekebrett kledd med bakepapir.

La tebriksene etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø. Stekes ved 225 grader.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 120 min

Tid: 90 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

- Få er klar over hvor farlig dette er

Tabben som kan gjøre pastaen til en bakteriebombe.

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK