Fyllte tebriks - Det er kanskje lenge siden du prøvde de her?
Foto: Linnea Press

Fyllte tebriks

Det er kanskje lenge siden du prøvde de her?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 225 grader.

Varm melken lunken og løs opp gjæren. Rør i eggene. Smuldre smøret i halvparten av melet. Tilsett melken sammen med salt, sukker, egg og kvark. Elt resten av melet i deigen. Ta deigen ut og elt den glatt, blank og smidig. La deigen heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted, i 45 minutter.

Slå sammen deigen. Strø mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel. Skjær smøret i tynne skiver, og legg det på 2/3 av deigen. Riv marsipan over smøret og dryss med sukker. Legg den siste tredelen mot midten og brett resten over. Nå ligger deigen i 3 lag.

Strø godt med mel på bordet. Kjevle deigen ut til et rektangel igjen. Gjenta å brette deigen i tre lag. Kjevle til slutt deigen i et 30x60 rektangel og brett det på samme måte i tre lag fra langsiden og skjær i 12-14 deler.

Legg tebriksene på et stekebrett kledd med bakepapir.

La tebriksene etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø. Stekes ved 225 grader.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Berlinerboller
fav Tid: 120 min
Fine og grove horn
fav Tid: 120 min
Adventskringle