Fylt langpannebrød

Fylt langpannebrød

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 20 min. Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og bre over fyllet. Dryss ev over litt revet ost. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i ca 30-40 min. Avkjøl på rist. Tips: Brødet smaker godt som nistemat eller til en salat eller suppe. Soltørkede tomater kan erstattes av salamipølse i strimler.

Kanskje disse også frister?