Fylt omelett med kylling og gulrot -
Foto: Øystein Westlie

Fylt omelett med kylling og gulrot

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fjern skinnet på kyllingen og del den i mindre biter. Renskjær paprikaen og skrell gulroten og del dem i fyrstikktynne strimler. Vask salaten. Legg til side.

Her lager jeg 4 porsjonsomeletter og bruker en liten stekepanne på 18–20 cm i diameter med teflonbelegg. Du kan også lage én stor omelett.

Smelt ¼ av olivenoljen og smøret i stekepanna, som du har på litt over medium varme. Når smøret er smeltet ruller du nok rundt på panna til at smøret fordeler seg jevnt utover. Hell i ¼ av eggene.

La det være i ro i 10 sekunder før du bruker gaffelen til å skyve eggmassen innover mot midten. Samtidig heller du litt på den noen ganger slik at det våte har mulighet til å renne ut på sidene.

Fordel salat, gulrot, paprika og kylling på den ene halvdelen av omeletten og brett den andre halvdelen over. For å brette omeletten, holder du stekepanna på skrå og vipper den ene halvdelen over mot midten.

Her kan du også hjelpe til litt med gaffelen for å få til vippingen skikkelig. La omeletten skli pent og pyntelig ned på en tallerken.

Gjenta med resten. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Epleomelett
fav Tid: 10 min
Omelett