Fylte havrekjeks - Disse kan spises med den beste samvittighet. Og du? Lag dem ekstra store!
Foto: Leif Inge Bårdsen

Fylte havrekjeks

Disse kan spises med den beste samvittighet. Og du? Lag dem ekstra store!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekovnen på 180 grader.

Pisk opp smøret og sukkere til det blir luftig.

Rør inn ett og ett egg. Skrap godt rundt kanten på bollen for hver gang slik at det blir rørt godt sammen.

Ha i vaniljeekstrakt, mel, natron, kanel og salt. Rør til det er blandet sammen.

Rør så i havregryn, men pass på å ikke rør for mye.

Ha to stekebrett som du dekker til med bakepapir.

Bruk en is-skje for å lage kuler av kjeksmassen. Du kan fint bruke en vanlig skje og rulle kuler med hendene.

Disse ble ganske store, ca. 70-75 gram, som ga 6 doble kjeks.

Du kan trygt halvere størrelsen om du vil ha dem mindre.

Når du har trillet dem til kuler putter du kulene på stekebrettet. Ha mellomrom mellom hver kule og trykk dem litt ned.

Stek dem så i ca 13-15 min midt i ovnen, så de blir gyldne rundt kanten.

Avkjøl.

Fyll

Pisk smør, melis og vaniljeekstrakt til en luftig krem.

Ha i 1 ss melk. Sjekk konsistensen. Er den for hard, tilsett mer. Er den bløt nok til å spøytes ut dropper du mer.

Ha kremen i en sprøytepose med en rund spiss.

Når kjeksen er avkjølt, sprøyter du en sirkel ytterst på en kjeks som du sprøyter videre i sirkler til du kommer inn til midten.

Legg så en ny kjeks på toppen.

Gjenta med alle kjeksene.

Havrekjeksene holder seg ca. 1 uke i kjøleskap. Anbefales å la de ligge litt i romtemperatur før servering.

Kan også fryses.

Oppskrift:

Matmonster

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.