Fyrstekake med bringebær - Her får du en deilig fyrstekake med en sommerlig tvist...
Foto: Kim Holthe

Fyrstekake med bringebær

Her får du en deilig fyrstekake med en sommerlig tvist...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Rør inn egg eller eggeplommer og vann og sikt på mel med bakepulver.

Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig i 30 min.

Kle bunnen på kakeformen med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen. 

Trykk ut ca. 2/3av deigen jevnt i bunnen av formen, og ca. 2 cm opp langs kanten.

Fordel syltetøyet over bunnen.

Kjevle resten av deigen til ca. 3 mm tykk leiv.

Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over syltetøyet i et skrått rutemønster.

Pensle med sammenvispet egg. 

Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 190° i 30–40 min. til den blir gjennomstekt og gyllen.

Avkjøles i formen.

Pynt gjerne med friske bringebær.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.