Fyrstekake -

Fyrstekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
0 porsjoner

Deig

165 g smør, mykt

125 g sukker

2 stk eggeplomme

2 ss fløte

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

Fyll

300 g mandler

250 g melis

0,5 ts vaniljesukker

0,5 ts bakepulver

5 stk eggehvite

Annonse

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggeplommer og fløten og sikt i hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen. La den stå kaldt ca 1 time så blir den lettere å arbeide med. For å få et lyst fyll kan mandlene skåldes. Uskåldede mandler kan også utmerket brukes. Bland mandler, melis, vaniljesukker og bakepulver og kjør i en foodprocessor eller hurtigmikser til en fin masse. Vend massen inn i stivpiskede eggehviter. Trykk 2/3 av deigen ut i bunnen og oppover langs kanten i en rund smurt form 24-26 cm (gjerne bakepapir i bunnen). Bre fyllet over. Kjevle ut resten av deigen og skjær i strimler som legges som et gitter over fyllet og rundt kanten av kaken. Pensle med egg og stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 175 °C i 45-50 min. La kaken stå litt i formen før ringen tas av. La den stå på bunnen av formen i 15-20 min før den løftes av.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fyrstekake
fav Tid: 60 min
Suksessterte