Slik gjør du det:
Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggeplommer og melk og sikt inn hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen.
La den stå litt kaldt, så blir den lettere å arbeide med. Trykk ²/³ av mørdeigen i bunnen av formen og oppover langs kanten.
Mal mandlene og bland med melis og vin. Skjær inn stivpisket eggehvite. Fyll massen i formen.
Kjevle resten av deigen til en 2–3 mm tykk leiv. Skjær 1-1½ cm brede striper og legg i rutemønster over kaken. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket.
Pensle deigen med sammenvispet egg, og stek i ovn ved 180° i ca. 40 min. La kaken stå litt i formenfør den avkjøles på rist.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.