Fyrstekake - I denne oppskriften har jeg doblet mengden av mandelfyll for å få kaken ekstra saftig, sier Ingrid Espelid Hovig til ukebladet Hjemmet. Oppskriften rekker til omtrent 12 kakestykker.
Foto: Kim Holthe

Fyrstekake

I denne oppskriften har jeg doblet mengden av mandelfyll for å få kaken ekstra saftig, sier Ingrid Espelid Hovig til ukebladet Hjemmet. Oppskriften rekker til omtrent 12 kakestykker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

BUNN

165 g smør

125 g sukker

2 stk eggeplomme

2 ss fløte

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

FYLL

300 g mandler

5 stk eggehvite

250 g melis

0,5 ts vaniljesukker

0,5 ts bakepulver

PENSLING

1 stk eggeplomme

2 ss vann

Annonse

Slik gjør du det:

Rør smør (eller margarin) og sukker lett og luftig. Bland i eggeplommene, fløten, og melet siktet sammen med bakepulveret. Sett deigen kjølig mens du lager mandelfyllet. Mal de uskåldede mandlene på mandelkvern, eller kjør dem i en hurtigmikser eller food processor. Stivpisk eggehvitene. Bland mandlene, den siktede melisen, vaniljesukkeret og bakepulveret i eggehviten. Ta deigen på bakebordet. Trill den til en tykk pølse og del av 1/3 av deigen. Ta 2/3 av deigen ut i en smurt springform på 24–26 cm diameter. La deigen gå ca. 3 centimeter oppover kanten på formen. Fyll mandelmassen i. Kjevl resten av deigen til en ca. 1/2 cm tykk leiv. Skjær den i ca. 1 1/2 cm brede strimler, helst med bakkelsspore. Legg strimlene i rutemønster oppå mandelmassen. Legg en deigstrimmel rundt kanten av kaken til slutt. Pensle deigstrimlene med sammenvispet eggeplomme og vann. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175º i ca. 50 min. La kaken stå noen minutter i formen før ringen tas av. Mørdeigskaker er ofte litt skjøre. La kaken stå videre 15–20 min på formbunnen før du forsiktig skyver kaken over på rist. Skjær kaken i spisser ved servering.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Suksessterte
fav Tid: 60 min
Franske makroner
fav Tid: 45 min
Peanøttkake