Gammel fellesoppskrift på kompe, komle, raspeball, klubb -

Hovedrett

foto: Per Eide

Gammel fellesoppskrift på kompe, komle, raspeball, klubb

Dette trenger du til 4 porsjoner

600 g poteter

200 g potet, kokt

1 ts salt

75 g byggmel(opptil 100 g. for passe konsistens)

30 g hvetemel

1,5 l vann

  kokendekrafteller vann tilsatt timian

Slik gjør du det:

Dette er en potetrett som med små variasjoner brukes i alle landsdeler. Deigen kan varieres litt med mjølslag og mjølmengde, og tilbehøret kan være forskjellig. Riv potetene, eller mal dem på kvern. Strø på saltet, og bland i mjølet. Både de kokte potetene og hvetemjølet gjør kumlene mykere og lysere enn om de lages av bare rå poteter og byggmjøl. Mjølmengden avhenger av potetkvaliteten. Røra må ikke være så løs at kumlene blir grautet, og ikkje så fast at de blir for tunge. Ta ut kumlene med spiseskje, eller form dem i hånden til runde boller. Legg dem rett i kokende kraft, eller vann tilsatt timian. La kumlene småkoke med lokket på gløtt til de er gjennomkokt, ca. 25 minutter, eller like lenge som en middels stor potet. Rester av kumle kan brunes.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 30 min

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Du aner ikke alt denne kan gjøre

Du trodde vel ikke denne bare var til å vaske håret med?

Les mer

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK