Gammel fellesoppskrift på kompe, komle, raspeball, klubb -

Hovedrett

foto: Per Eide

Gammel fellesoppskrift på kompe, komle, raspeball, klubb

4 porsjoner
Dette trenger du:

600 g poteter

200 g potet, kokt

1 ts salt

75 g byggmel (opptil 100 g. for passe konsistens)

30 g hvetemel

1,5 l vann

  kokendekraft eller vann tilsatt timian

Slik gjør du det:

Dette er en potetrett som med små variasjoner brukes i alle landsdeler. Deigen kan varieres litt med mjølslag og mjølmengde, og tilbehøret kan være forskjellig. Riv potetene, eller mal dem på kvern. Strø på saltet, og bland i mjølet. Både de kokte potetene og hvetemjølet gjør kumlene mykere og lysere enn om de lages av bare rå poteter og byggmjøl. Mjølmengden avhenger av potetkvaliteten. Røra må ikke være så løs at kumlene blir grautet, og ikkje så fast at de blir for tunge. Ta ut kumlene med spiseskje, eller form dem i hånden til runde boller. Legg dem rett i kokende kraft, eller vann tilsatt timian. La kumlene småkoke med lokket på gløtt til de er gjennomkokt, ca. 25 minutter, eller like lenge som en middels stor potet. Rester av kumle kan brunes.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 30 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK