Gammel fellesoppskrift på kompe, komle, raspeball, klubb

Gammel fellesoppskrift på kompe, komle, raspeball, klubb

Oppskrift av: Kurt Eriksson
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Dette er en potetrett som med små variasjoner brukes i alle landsdeler. Deigen kan varieres litt med mjølslag og mjølmengde, og tilbehøret kan være forskjellig. Riv potetene, eller mal dem på kvern. Strø på saltet, og bland i mjølet. Både de kokte potetene og hvetemjølet gjør kumlene mykere og lysere enn om de lages av bare rå poteter og byggmjøl. Mjølmengden avhenger av potetkvaliteten. Røra må ikke være så løs at kumlene blir grautet, og ikkje så fast at de blir for tunge. Ta ut kumlene med spiseskje, eller form dem i hånden til runde boller. Legg dem rett i kokende kraft, eller vann tilsatt timian. La kumlene småkoke med lokket på gløtt til de er gjennomkokt, ca. 25 minutter, eller like lenge som en middels stor potet. Rester av kumle kan brunes.

Kanskje disse også frister?