Gammeldags brødpudding med rom og rosiner

Gammeldags brødpudding med rom og rosiner

Christopher Sjuve
120 minutter
Dessert

Ingredienser

125 g

sukker

100 g

smør

6 stk

egg

5 dl

melk

0.5 ts

sitronsaft

0.75 ts

kanel, malt

1 stk

eple

Vaniljesukker

5 dl

melk

0.5 dl

sukker

Slik gjør du det:

La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller over natten. Skjær brødet i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter til de er tørre. Pisk sammen sukker, smeltet smør, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle. Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha dem i bollen sammen brødterninger, rosiner og rom. La væsken få trekke inn i brødet. Fyll blandingen over i en brødform, 1 1/2 liter, som er kledd med en stripe bakepapir i bunnen. Stek brødpuddingen i vannbad (dvs. at formen står i en langpanne med vann inne i ovnen) nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca 1 time. Server brødpuddingen varm eller lun med vaniljesaus eller rød saus. Vaniljesaus Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling eller dryss litt sukker på overflaten for å unngå snerk.