Gelefylte mandelmakroner

Gelefylte mandelmakroner

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Oppskriften er nok til 40 makroner, det vil si 20 doble.
Kle 2 stekebrett med bakepapir og sett stekeovnen på 170 grader varmluft
Har du ikke ferdig skåldede mandler, måler du opp 120 gram, heller godt med kokende vann over og lar det stå slik i 10–15 minutter til du kjenner at skallet løsner. Hell ut vannet og fjern skallet. Mål opp mandlene en gang til for å forsikre deg om at du har 100 gram.
Ha mandlene i en food processor sammen med melisen og kjør til det bli fint som melis.
Ha eggehvitene og noen saltkorn i en gullende ren miksebolle og pisk til eggehvitene har blitt stive. Tilsett sukkeret i en tynn stråle mens mikseren går hele tiden. Tilsett fargepastaen. Bare bitte litt for den er svært konsentrert i fargen. For å få skarp farge på makronene, kan du ikke bruke vanlig konditorfarge kjøpt på flaske. Den er alt for svak i fargen og vil i tillegg gjøre røren for rennende. Fargepasta får du kjøpt i velassorterte jernvarebutikker eller de kan bestilles på nettet. Har du ikke fargepasta, lager du helt vanlige, hvite makroner.
Fold melis- og mandelblandingen inn i de piskede eggehvitene med lette og luftige bevegelser. Vær bestemt når du arbeider det inn. Hell røren over i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Lag knapper på 5 cm i diameter av røren på stekebrettet. La det være plass mellom hver. Sett brettet til side i 30 minutter slik at massen får en litt tørr skorpe.
Stekes midt i ovnen i 12 minutter. La makronene avkjøles på brettet.
Bland ut geleen i det kokende vannet og hell det over i en form på ca. 24 x 18 cm. Sett i kjøleskapet til det stivner. Stikk ut sirkler like store som makronene og sett mellom to og to makroner.
Makronene, uten gelefyllet, tåler å stå i en lufttett boks noen dager.