Gluten- og melkefri Brioche - Brioche ramlet jeg over på facebook; en fortvilet småbarnsmor ba om tips til en søt gjærdeig hun ikke kunne mislykkes med, og jeg beit på! Her har du min utgave, helt uten gluten og melk.
Foto: Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Gluten- og melkefri Brioche

Brioche ramlet jeg over på facebook; en fortvilet småbarnsmor ba om tips til en søt gjærdeig hun ikke kunne mislykkes med, og jeg beit på! Her har du min utgave, helt uten gluten og melk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

*bruk den melka og det smøret du selv foretrekker

Varm opp mandelmelk til den er fingervarm og ha den over i kjøkkenmaskinens bakebolle.

Tilsett melis, pshyllum og gjær og rør godt. La det stå i 10 minutter mens du finner frem resten av ingrediensene.

Når gjæren har begynt å boble, har du over eggene, 350 gram av melet, salt og kardemomme. Kjør deigen sammen og ha i rapskokos i terninger. Kjør deigen sammen igjen.

Samle deigen i midten av bollen. Er deigen løs, har du oppi en neve med mel og knar deigen litt. Deigen skal ikke klisse, men likevel være løs.

Smør en 22-24 cm springform med olje og mel, og del deigen i 10 like store boller. Ha litt olje på hendene og trill bollene runde. Plasser dem med litt avstand langs kanten og i midten til de til slutt mer eller mindre fyller formen.

Hev over varmt vann i ca en time. Du kan med fordel pensle kaken med egg før steking.

Sett ovnen på 200 grader. Sett inn formen og senk temperaturen til 180 grader. Stek i 35 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.