Glutenfri kransekake

Glutenfri kransekake

Kransekake er festkake nummer èn, og har en naturlig plass på mange kakebord.

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

Deig:

1 kg

mandler

8 stk

Eggehviter

2 pk

melis

Eventuelt 3 pk. ferdig kransekakemasse

Glasur:

0.5 stk

eggehvite

75 g

melis

0.5 ts

Romessens eller sitronsaft

Pynt:

Sløyfer, smellballonger eller norske flagg

Slik gjør du det:

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke, gjerne natten over. Mal så alle mandlene, sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag. Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive.
Smør kransekakeformene med olje, strø eventuelt med glutenfritt mel og fyll dem med pølsene. Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem på nederste rille ved 200° i ca. 10 min. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt sikksakkmønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.