Glutenfri krokankake

Glutenfri krokankake

Dette er en tradisjonsrik og smakfull kake!

Oppskrift av: Eirin Adriane Jørgensen

Ingredienser

4 stk

egg

1.5 kopp

sukker

1.5 kopp

potetmel

0.5 kopp

Kakemiks

Krem:

1 ss

sukker

2 kopp

melk

250 g

margarin

250 g

melis

Krokan:

100 g

sukker

100 g

Hakkede mandler

Slik gjør du det:

En kopp her er kaffekoppstørrelse.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Jeg brukte en håndmikser og pisket til den var passe fast. En test du kan bruke er å skrive «Ole» med vispene: «O»en skal akkurat forsvinne når du skriver «e». Sikt i mel og bakepulver og vend inn. Ha røren i en 26 cm form. Stekes på 150 grader, nederst i ovnen i ca 1 time.
Ha mel, sukker og melk i en kasserolle og kok opp under omrøring. Rør så inn vaniljepulver og eggeplommen og avkjøl.
Lag krokanen mens du venter på at melkeblandingen avkjøles. Begynn med å hakke mandlene før du smelter sukker i en panne.
Når alt sukkeret er smeltet og karamellen har fått en fin farge har du oppi de hakkede mandlene.
Ha krokanen på ett smurt bakepapir (jeg var fri så jeg brukte aluminiumsfolie, det funket også fint). Avkjøles før du legger bakepapir eller plastfolie over og slår i biter med en kjevle.
Når melkeblandingen er avkjølt pisker du smør og sukker mykt før du har i melkeblaningen og pisker GODT slik at kremen ikke blir kornete.
Del kakebunnen i to. Jeg skjærte bort toppen slik at det ikke skulle bli for mye bunn i forhold til krem. Dynk med litt melk og ha i ca 2/3 av kremen i midten. Pass på at det er nok krem igjen til ett tynt lag med krem på toppen og rundt kantene. Ha gjerne litt krokan i midten og pynt med krokan på toppen.
Denne kaken anbefales virkelig!