Glutenfri ostekake - Ostekake hører med når det er kakefest. Denne er litt annerledes, og har hvit sjokolade i fyllet.
Foto: Svein Brimi

Glutenfri ostekake

Ostekake hører med når det er kakefest. Denne er litt annerledes, og har hvit sjokolade i fyllet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeks i en food processor og tilsett smeltet smør. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd rund form, ca. 24 cm. Sett formen kaldt.

Bland eggeplommene med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl blandingen noe, smelt sjokolade i vannbad og rør den inn i blandingen.

Pisk resten av kremfløten stiv. Pisk forsiktig kremosten inn i sjokoladeblandingen og tilsett kremen. Hell blandingen over bunnen og la kaken stå kaldt ca. 3 t.

Kaken kan også serveres som iskake, men da må den fryses i minimum 2 t. En halv time før servering tempereres kaken i kjøleskap.

Pynt gjerne med friske bringebær, stjernefrukt og physalis.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.