Glutenfri pistasjnøttkake med eggekrem

Glutenfri pistasjnøttkake med eggekrem

Denne kaken, som består av en smakfull bunn fylt med deilig eggekrem og masse deilig frukt, ble vinneren i ukebladet Hjemmets store bakekonkurranse. Leserne sendte inn sine beste oppskrifter, og ifølge juryen er kaken enkel å lage, og en velfortjent vinnerkake.

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

150 g

mandler

150 g

melis

4 stk

eggehvite

Fyll

150 g

blåbær

2 stk

banan

150 g

mandler

150 g

melis

4 stk

eggehvite

Fyll

150 g

blåbær

2 stk

banan

Mandelbunn

400 g

mandler

400 g

sukker

6 stk

eggehvite

Gul suksesskrem

1.5 dl

kremfløte

150 g

sukker

200 g

smør

Sjokoladeglasur

2 ss

smør

150 g

mandler

150 g

melis

4 stk

eggehvite

Slik gjør du det:

Pisk eggehviter og sukker stivt og vend inn malte mandler/pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
La kaken steke midt i ovnen ved 180º i ca. 40 min. Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av ovnen.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dette i en gryte sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.
Pisk kremfløten stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.
Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og frukt etter eget ønske.