Glutenfri pistasjnøttkake med eggekrem - Denne kaken, som består av en smakfull bunn fylt med deilig eggekrem og masse deilig frukt, ble vinneren i ukebladet Hjemmets store bakekonkurranse. Leserne sendte inn sine beste oppskrifter, og ifølge juryen er kaken enkel å lage, og en velfortjent vinnerkake.
Foto: Svein Brimi

Glutenfri pistasjnøttkake med eggekrem

Denne kaken, som består av en smakfull bunn fylt med deilig eggekrem og masse deilig frukt, ble vinneren i ukebladet Hjemmets store bakekonkurranse. Leserne sendte inn sine beste oppskrifter, og ifølge juryen er kaken enkel å lage, og en velfortjent vinnerkake.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk eggehviter og sukker stivt og vend inn malte mandler/pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.

La kaken steke midt i ovnen ved 180º i ca. 40 min. Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av ovnen.

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dette i en gryte sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.

Pisk kremfløten stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.

Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og frukt etter eget ønske.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.