Glutenfri rullekake med Daim

Glutenfri rullekake med Daim

Denne ble usedvanlig vellykket!

Oppskrift av: Eirin Adriane Jørgensen

Ingredienser

Kakebunn:

4 stk

egg

2 dl

sukker

2 dl

Glutenfri kakemiks

0.5 ts

bakepulver

4 ts

Blå certo

Fyll:

1 pose

Vaniljesaus uten koking

2.5 dl

melk

150 g

smør

1 dl

melis

2 pk

daim

Slik gjør du det:

Pisk eggedosis av egg og sukker. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5 minutter.
Bland alt det tørre godt sammen. Dette er for at alt skal fordeles jevnt i røren. Sikt inn melblandingen i den ferdige eggedosisen.
Vend melet forsiktig men grundig inn i eggedosisen. Melet gjemmer seg ofte i bobler og dukker opp når du tror du er ferdig! Fordel utover en langpanne med smurt bakepapir.
Stekes på 230 grader i 6-8 minutter. Følg godt med!
Når kaken er ferdigstekt snur du den opp-ned på ett fuktig håndkle og avkjøler den med langpannen over.
Bland pakken med vaniljesaus med 2 1/2 dl melk og sett i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
Pisk smør og melis til det er hvitt.
Hakk 1 1/2 daim (den siste biten bruker du til pynt).
Ha litt og litt vaniljekrem i smørkremen mens du lar maskinen gå. Når alt er godt blandet inn har du i daimen. Smør dette utover kakebunnen.
Rull kaken tett sammen og rull håndkleet rundt. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter.
Nå er den klar til pynting! Pisk 1-2 dl kremfløte med en liten spiseskje sukker og dekk kaken med ett tynt lag med krem. Hakk den siste daimen og strø over.
Nyt!