Glutenfri surdeigstarter - Glutenfri surdeigstarter er nødvendig for å bake surdeigsbrød og andre ting med surdeig, om du ikke lykkes på første forsøk, må du ikke gi opp - det er fullt mulig! Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka "Ekte brød - uten gluten og ferdige melmikser" av Gristin Granli.
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Glutenfri surdeigstarter

Glutenfri surdeigstarter er nødvendig for å bake surdeigsbrød og andre ting med surdeig, om du ikke lykkes på første forsøk, må du ikke gi opp - det er fullt mulig! Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka "Ekte brød - uten gluten og ferdige melmikser" av Gristin Granli.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dag 1:Rør sammen ingrediensene i en glass eller stentøybolle med et tre-redskap og la det stå på kjøkkenbenken uten lokk til dagen etter.

Dag 2:Rør inn 2 ss bokhvetemel og like mye vann, og sett tilbake på kjøkkenbenken. Dekk med kjøkkenpapir eller liknende for å hindre direkte søl oppi.

Dag 3 og 4:Nå lukter starteren syrlig og friskt, dersom den lukter fælt, må du starte på nytt. Lukter den syrlig og friskt gjentar du prosessen fra i går, og setter bollen tilbake på kjøkkenbenken, ha oppi en liten klype havsalt dag 3.

Dag 5:Lukter starteren fortsatt godt er den klar til å brukes, men du kan med fordel sile ut rosinene.

Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka "Ekte brød - uten gluten og ferdige melmikser" av Kristin Granli. Her finnes også flere brødoppskrifter med surdeig.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?