Glutenfrie brødpinner

Glutenfrie brødpinner

Brødpinner er supert som forrett, kveldssnack eller for å ha noe å dyppe i den fantastiske aiolien du fant i butikken (eller laga sjøl). Brødpinnene er dekket av en deilig salt urteblanding og er knallgode!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter

Ingredienser

2.5 dl

vann

0.5 pk

tørrgjær

1 ss

honning

180 g

lyst glutenfritt mel

120 g

Glutenfritt havremel

Salt- og urteblanding

1 dæsj

Hvitløkspulver

1 dæsj

oregano

1 dæsj

Andre krydder om ønskelig

Slik gjør du det:

Bland fingervarmt vann, gjær og honning. Rør rundt og la det stå i ca 10 minutt under lokk mens du måler opp det andre du trenger. Tilsett så alt det lyse melet og rør til det er en klumpfri grøt. Ha så over havremelet litt etter litt til du får en fin deig som ikke klisser, men spar litt mel. Ha så over olivenolje. Er deigen for klissete har du over siste rest av melet.
Sett bollen svalt og la heve i ca 30 – 40 minutter. Trill deretter ut fine pinner som rulles i krydderblandingen. Legg dem på stekebrett og stek på 220 grader i ca 20 minutter til de er sprø og gyldne.