Glutenfrie havreruter med sjokolade og krokan - Disse havrebarene smaker nydelig karamell, og er til og med glutenfri. Vinn-vinn!
Foto: Manuela Kjeilen

Glutenfrie havreruter med sjokolade og krokan

Disse havrebarene smaker nydelig karamell, og er til og med glutenfri. Vinn-vinn!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Krokan

Smelt sukker til det begynner å få en fin karamellfarge.

Ha i smør og vanilje og rør det godt sammen.

Ha i mandler, hell det ut på bakepapir og la det stivne.

Hakk det godt opp når det har stivnet, og sett det til siden så lenge.

Havreflarnbunn (glutenfri)

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

Smelt smøret i en kjele på middels varme.

Hell smøret i en stor bolle og tilsett havregryn.

Bland det godt sammen, og la det hvile 5 minutter.

Bland sammen sukker og bakepulver.

Strø bakepulveret og sukkerblandingen over havegrynblandingen og vend dette godt sammen med en slikkepott.

Tilsett egg og vanilje. Bland det godt sammen.

Bre det utover stekeplaten.

Stek havreflarnbunn midt i ovnen i ca. 12 minutter til kaken er blitt gyllen og lett brun mot kanten.

Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom denne kake fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.

Avkjøl kaken i 10 minutter.

Sjokoladeglasur

Sett ca. 0,4 dl av fløten til side og kok opp resten av fløten (2 dl).

Trekk så kjelen fra varmen tilsett sjokoladebitene.

Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet i fløten.

Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig med den varme sjokoladeglasuren.

Hell glasuren over kaken  og stryk den jevnt over hele toppen.

Dryss hakket krokan over sjokoladeglasuren.

Frys kaken gjerne 30-40 minutter.

Skjær den så i ruter og sett den i kjøleskap eller nytt.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.