Glutenfrie surdeigsvafler

Glutenfrie surdeigsvafler

Surdeigsvafler er sprø utenpå og myke inni og med et hit av den deilige syrlige smaken man kjenner fra surdeigsbrød. Bruker du grove melsorter får du godt med mat, og kan fint spise vafler til frokost eller lunsj.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

Trinn 1 - kvelden

2 dl

Bokhvetemel

2 dl

vann

Trinn 2 - dagen etter

2 stk

egg

2 ss

kokosblomstsukker

3 dl

lyst glutenfritt mel

4 dl

Mandelmelk

4 ss

Smeltet melkefri margarin

Slik gjør du det:

For å lage surdeigsvafler trengs en god glutenfri surdeigstarter, i tillegg til litt lengre tid enn vanlig.
På kvelden før du legger deg, blander du sammen ingrediensene i trinn 1 i en bakebolle (ikke metall). La det så stå på kjøkkenbenken over natta. På morningen dagen etter, blander du egg og kokosblomstsukker sammen, før du har det over i surdeigsbollen sammen med resten av ingrediensene og blander godt.
Jeg liker å ha røra ganske tykk, men liker du den bedre tynn, kan du med fordel spe den ut litt.
La røra stå og svelle i 10-20 minutter på kjøkkenbenken og stek dem så som vanlige vafler.