Glutenfritt brød - Denne oppskriften holder til ett brød.
Foto: Foto: Svein Brimi

Glutenfritt brød

Denne oppskriften holder til ett brød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm kefir, vann og olje til fingervarmt. Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett den lunkne væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. 

Tilsett salt, fiberhusk, fibrex og havregryn og la det svelle i ca. 5 min. 

Elt inn solsikkefrø, linfrø og halvparten av melmiksen. Tilsett resten av melet litt etter litt. Ikke bruk for mye mel, da et glutenfritt brød fort kan bli tørt. Deigen skal være klissete, men så fast at det holdet formen. 

La deigen få hvile i 30 min. Ha deigen i en smurt brødform og bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt i formen. Etterhev i ca. 30 min. 

Stek i ovn ved 200 grader i ca. 40 min. Ta brødet ut av formen, og sjekk om det er gjennomstekt ved å banke på undersiden av brødet. Hører du en hul lyd, er brødet gjennomstekt. La det eventuelt steke videre uten formen i noen minutter til. 

Avkjøl på rist. 

Dette brødet kan fint fryses.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?