Glutenfritt grytebrød med teff - Dette brødet har en deilig skorpe og har masse deilig smak. Det er ikke stort så velg en liten gryte når du steker det.
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Glutenfritt grytebrød med teff

Dette brødet har en deilig skorpe og har masse deilig smak. Det er ikke stort så velg en liten gryte når du steker det.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland fingervarmt vann og de øvrige ingrediensene til forsatsen, og la det stå og kose seg i 10 minutter til gjæren bobler.

Ha over teff-, bokhvete- og havremel og rør klumpfritt. La det svelle i 1-2 minutter og ha deretter over 2/3 av melet og rør. Er deigen veldig klissete har du over litt mer mel.

Ha over olje og rør godt. Ha over siste rest av melet og samle deigen til en ball i bakebollen. Hev over varmt vann til dobbel størrelse (ca 40-50 minutter).

Skrap deigen av bollekanten og samle den i midten før du setter en jerngryte i ovnen på 250 grader i 30 minutter.

Ta gryta ut og ha deigen over i den glodvarme gryte, legg på lokk og stek i 30 minutter. Ta av lokket og stek i 10-15 minutter uten lokk.

La brødet få hvile og bli avkjølt før du skjærer i det.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.