Slik gjør du det:
Bland fingervarmt vann og de øvrige ingrediensene til forsatsen, og la det stå og kose seg i 10 minutter til gjæren bobler.
Ha over teff-, bokhvete- og havremel og rør klumpfritt. La det svelle i 1-2 minutter og ha deretter over 2/3 av melet og rør. Er deigen veldig klissete har du over litt mer mel.
Ha over olje og rør godt. Ha over siste rest av melet og samle deigen til en ball i bakebollen. Hev over varmt vann til dobbel størrelse (ca 40-50 minutter).
Skrap deigen av bollekanten og samle den i midten før du setter en jerngryte i ovnen på 250 grader i 30 minutter.
Ta gryta ut og ha deigen over i den glodvarme gryte, legg på lokk og stek i 30 minutter. Ta av lokket og stek i 10-15 minutter uten lokk.
La brødet få hvile og bli avkjølt før du skjærer i det.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.