Gnocchi di patate

Gnocchi di patate

Christopher Sjuve
45 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Til gnocchi velger du melne poteter som kers pink. Vask potetene og kok dem med skallet på til de er møre. Skrell potetene. Mos dem fint mens de er varme. Ha mosen ned på bakebord strødd med hvetemel. Lag en liten grop i mosen, der du har oppi eggeplommene. Elt sammen med litt og litt hvetemel til en glatt deig. Deigen skal ikke være klissete. Del opp deigen, og trill ut fingertykke ruller. Del dem opp i emner på størrelse med en valnøtt. Trill til en avlang kule, klem den mellom pekefingeren og en gaffel. Legg de ferdige gnocchi på bakebordet, lett drysset med mel. Når alle er ferdig, legger du noen gnocchi om gangen i saltet kokende vann. La dem trekke ca. 4 minutter på svak varme. Når de stiger til overflaten, tas de opp med hullsleiv og får renne godt av seg. Det er tidbesparende å bruke to gryter. Serveres med f.eks. med pesto eller pastasaus av tomater.

Kanskje disse også frister?