God Morgen, Norge kringle -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

God Morgen, Norge kringle

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret og ha i melk og varm til fingervarmt, ca 37 ºC. Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Tilsett sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt sammen til en smidig deig, minst 5 min i kjøkken maskin, tilsett ev. resten av melet. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i 30- 40 minutter. Velg et av fyllene, eller fyll halve kringlen med hvert sitt fyll. Mandelfyll lages ved å male mandler, tilsette sukker og eggehvite og arbeide sammen til mandelmasse. Eller bruk mandelmasse fra pose som tilsettes kun vann. Elt den hevede deigen lett sammen og trill ut til en lang pølse, ca. 1 m. Klem eller kjevle den ut til bredden er ca. 15 cm. Fordel ønsket fyll langsetter midten av deigen. Rull sammen og form til kringlefasong på et stekebrett. Husk å legg skjøten ned. Dekk til og la kringlen etterheve 50-60 min. Pensle med sammenpisket egg og dryss med mandelflak og perlesukker. Stek på nederste rille i varm stekeovn 190 ºC i 20 -30 min. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Adventskringle