Grønn augustsalat med poteter, bønner og to dressinger

Grønn augustsalat med poteter, bønner og to dressinger

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Salat

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Begynn med å lage dressinger. De blir bedre av å stå og trekke smak før servering. Ha bladpersille, hvitløk og halvparten av creme fraiche og kjør sammen i en hurtigmikser. Jo lenger du mikser, jo grønnere blir fargen. Tilsett resten av creme fraiche og smak til med salt, pepper og urtekrydder. Lag ruccula- og yoghurtdressingen på samme måte. Skrap og kok potetene møre, hell av kokevannet og damp dem godt. Rens sukkererter og legg i i lettsaltet kokende vann og kok i 1 min, ha over i iskaldt vann. (Kan eventueltkoke med potetene det siste min.) Skyll godt av kidneybønnene og la dem renne godt av seg. Visp sammen olje, eddik, finhakket hvitløk, salt og pepper. Skyll og rens spinat og salat, ta bort grove stilker og del store blader. Del reddiker i to (la dem gjerne ligge en stund i isvann, da blir de knasende sprøe). Rens salatløk (eventuelt vårløk) og hakk fint opp. Stek/rist pinjekjernene (eventuelt solsikkefrø eller hakkede mandler) i en tørr stekepanne et par min (pass på slik at de ikke brenner seg) Legg opp salat og spinat på et serveringsfat. Vend lett inn poteter, sukkererter og bønner. Dryss over løk og ristede pinjekjerner. Server med dressinger og godt brød. Tips: Vil du gjøre salaten mer mettende? Tilsett halve kokte vaktelegg (kokes 3 min) og ansjos, eller speket (saltet) eller røket fisk eller kjøtt.

Kanskje disse også frister?