Hopp til hovedinnhold
Grønnsaksuppe med sting

Grønnsaksuppe med sting

Oppskrift av: Gjertrud Hustad
60 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Denne mettende grønnsakssuppen er svært enkel å lage. Krydderet gjør at den blir mer spennende enn en vanlig norsk variant. Har du problemer med å få tak i noen av ingrediensene? Se nederst i denne teksten for gode erstattere. Skjær potetene og paprikaen i store terninger, gulrøttene og stangsellerien i skiver. Rør ut buljongterningene i litt varmt vann. Hakk løk og hvitløk. Stek løken blank, og surr deretter hvitløk og paprika sammen med den og chilipulveret. Ha oppi poteter, gulrøtter og stangselleri og hell over ca. 1 liter vann. La suppen putre under lokk i ca. 10 minutter. Ha så i hermetisert tomat og tomatpuré og kok i ytterligere 10 minutter. Etterfyll med vann om du ønsker en tynnere suppe. Krydre med garam masala og salt og pepper. Rør rundt og suppen er klar for servering. Når suppen er øst opp, dryss med grovhakket koriander og legg en klatt rømme eller yoghurt naturell i hver tallerken. Ønskes en sterkere/svakere suppe, er det bare å tilpasse mengden chili og garam masala. Garam masala er en indisk krydderblanding ofte bestående av korianderfrø, ingefær, spisskum, sort pepper, muskatnøtt, kanel, kardemomme, laurbærblad, allehånde og nellik. Altså ikke helt enkelt å lage sin egen blanding når en ikke har tilgang til forretninger med mat fra alle verdenshjørner. Som erstatning kan du bruke din favoritt "currypaste" eller ganske enkelt karripulver og litt, men ikke mye, kanel - ellers blir det for søtlig smak. Firsk koriander kan erstattes med persille. Tilbehør: Lettrømme eller yoghurt naturell og ferskt brød.

Kanskje disse også frister?