Grønnsaksuppe med sting -

Grønnsaksuppe med sting

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Denne mettende grønnsakssuppen er svært enkel å lage. Krydderet gjør at den blir mer spennende enn en vanlig norsk variant. Har du problemer med å få tak i noen av ingrediensene? Se nederst i denne teksten for gode erstattere. Skjær potetene og paprikaen i store terninger, gulrøttene og stangsellerien i skiver. Rør ut buljongterningene i litt varmt vann. Hakk løk og hvitløk. Stek løken blank, og surr deretter hvitløk og paprika sammen med den og chilipulveret. Ha oppi poteter, gulrøtter og stangselleri og hell over ca. 1 liter vann. La suppen putre under lokk i ca. 10 minutter. Ha så i hermetisert tomat og tomatpuré og kok i ytterligere 10 minutter. Etterfyll med vann om du ønsker en tynnere suppe. Krydre med garam masala og salt og pepper. Rør rundt og suppen er klar for servering. Når suppen er øst opp, dryss med grovhakket koriander og legg en klatt rømme eller yoghurt naturell i hver tallerken. Ønskes en sterkere/svakere suppe, er det bare å tilpasse mengden chili og garam masala. Garam masala er en indisk krydderblanding ofte bestående av korianderfrø, ingefær, spisskum, sort pepper, muskatnøtt, kanel, kardemomme, laurbærblad, allehånde og nellik. Altså ikke helt enkelt å lage sin egen blanding når en ikke har tilgang til forretninger med mat fra alle verdenshjørner. Som erstatning kan du bruke din favoritt "currypaste" eller ganske enkelt karripulver og litt, men ikke mye, kanel - ellers blir det for søtlig smak. Firsk koriander kan erstattes med persille. Tilbehør: Lettrømme eller yoghurt naturell og ferskt brød.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Onion Bhaji
fav Tid: 20 min
Gobhi alu