Granité - Dette er en iskald hvilerett, det vil si at den brukes for å friske opp munnen under et måltid med mange retter.
Foto: Margaret de Lange

Granité

Dette er en iskald hvilerett, det vil si at den brukes for å friske opp munnen under et måltid med mange retter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Kok vann og sukker til sukkerlake. Avkjøl. Bland med jus eller puré. Hell alt i en flat form og sett i fryseren. Ta ut etter et par timer og skrap løs isen som danner seg. Fortsett å gjøre dette hvert 15. minutt til alt er frosset. Ved servering: La granitéen stå et par minutter før du legger den opp i høye glass med en skje. Pynt med litt sitronmelisse eller mynte. Serveres straks. Tips: All slags jus eller puré av bær kan brukes! Vær oppmerksom på at sukkerinnholdet kan variere veldig, så prøv deg fram til du finner riktig styrke. Gode granité-smaker: Grapefrukt, blodappelsin, eple, jordbær, ananas, melon. Mange heller en skvett vodka, gin eller musserende vin over granitéen ved servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.