Granola

Granola

Dette er uvanlig godt. Og slett ikke enkelt å lage.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

På morgenen, dagen i forveien, legg bokhvete i vann i en medium stor bolle og dekk med masse, friskt vann. Bokhveten vil utvide seg, så sørg for at bollen er stor nok til at bokhveten kan utvide seg.
8-10 timer senere, sil av bokhveten og skyll god med masse vann. Bruk hendene til å skylle bort så mye av det klissete som mulig.
Tørk godt og legg bokhveten i en stor sikt natten over.
Samme kveld, legg mandler, valnøtter og sesamfrø i en bolle med vann til dagen etter.
Neste morgen, tørk mandler, valnøtter og sesamfrø og hakk det grovt.
Ha det i en medium stor bolle og ha i honning, olje, krydder og salt. Bland godt. Ha i bokhveten og bland igjen.
Bruk en dehydrator. Spre blandingen på en dehydrator med litt fett på et bakepapir eller lignende. (Ikke legg det rett på brettet, det blir bare gris. Lag et lag som ikke er tykkere enn én cm.
Sett dehydratoren på 63 grader i tre timer. (Dette trinnet er mest for å unngå gjæring. Fuktigheten vil uansett holde temperaturen på ingrediensene lavere). Sett så ned dampen til 43 grader i ti timer, til det er tørt og sprøtt. Etter seks timer kan du snu alt opp ned, men ikke gris!
Kjøl det ned. Bland inn tørket frukt, kokosflak og annet om du ønsker det. Oppbevar i en lufttett boks i romtemperatur i minst to uker.

Kanskje disse også frister?