Gravlaks - Her har du Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på gravlaks!
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Gravlaks

Her har du Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på gravlaks!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Det beste råstoffet til graving er midtstykket av en laks på 3--4 kg. Men det går fint å grave mindre fisk også. Skjær bort halestykket. Det kan bli for tørt, og er bedre å bruke til andre retter. All fisk som skal graves bør dypfryses ett døgn på forhånd, for å drepe eventuelle snyltere i fiskekjøttet. Eller fisken kan fryses etter at den er gravet. Tørk filetene i kjøkkenpapir. Bland salt, sukker og pepper og gni kjøttsiden av filetene inn med blandingen. Legg den ene fileten med skinnsiden ned i en liten emaljert langpanne, eller i et avlangt fat av stål, glass eller plast. Skyll dillen godt og rist av vannet. Grovklipp både stilk og blad og dryss dillen over fileten. Legg den andre fileten på med skinnsiden opp, og slik at den tykke ryggfileten ligger mot den tynne buken. Legg litt dill på toppen. Dekk med aluminiumsfolie. La laksen stå på et kjølig sted, ved +8--10 °C, i 1 døgn til den har laket seg. Sett den så i kjøleskapet i 2--3 døgn. Snu laksen to ganger om dagen, og øs over laken som danner seg. Servering Skrap av dillen. Skjær filetene på skrå i tynne skiver. Server på brød med sennepssaus og frisk dill. Rens, vask og fileter laksen. Skjær bort finner og sidebein. Napp ut beina som står loddrett i fiskekjøttet med en pinsett eller liten nebbtang. Behold skinnet på filetene. Bland sennep, sukker og eddik i en liten bolle. Spe oljen i, litt om gangen. Bland i finklipt dill. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Sennepssild