Gravlaks - Det er utrolig at dette ikke tar mer enn 30 sekunder.
Foto: Erik Hannemann

Gravlaks

Det er utrolig at dette ikke tar mer enn 30 sekunder.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland sammen sukker, salt, dill og karve.

Skjær laksen i to like store stykker.

Legg litt av saltblandingen på et fat, legg det første laksestykke med skinnsiden ned på blandingen. Dryss over litt av saltblandingen. Legg den andre laksestykke på toppen, med skinnsiden opp.

Ha resten av saltblandingen på toppen. Pass på å pakke blandingen godt rundt slik at saltet kommer til overalt.

Dekk til med plast. Legg den i kjøleskapet med press i tre dager (Legg for eksempel en full melkekartong på toppen).

Det er faktisk ikke nødvendig å snu fisken underveis, men det skader ikke.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Persillebakt laks