Gresk brytebrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
3 dl
melk25 g
gjær2 ss
olivenolje1 stk
egg2 ts
salt9 dl
hvetemel1 dl
finmalthvete100 g
fetaost2 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Varm melken til den er «fingervarm» (ca 37 ºC), løs opp gjæren i litt av væsken og tilsett resten av væsken sammen med olje, sammenpisket egg og salt. Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la deigen etterheve ca 30 min.Mens deigen hever smuldre sammen fetaost tilsett finhakket soltørket tomat, oliven, hvitløk og urter og rør sammen. Ta ut deigen på et bakebord elt og kjevle den ut til en avlang leiv. Dryss over osteblandingen. Rull deigen sammen og skjær den i skiver (som til skillingsboller). Sett rullene med snittflaten ned i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne/form. La det være litt avstand mellom rullene, de vil går sammen under ettergivingen. Dekk med plast og la etterheve i ca 50 min. Stek stekeovn ved 225 ºC i 15-20 min. Avkjøl under klede på en rist.