Gresskarpai

Gresskarpai

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

Paibunn

150 g

smør

2 ss

vann

Gresskarfyll

0.75 ts

bakepulver

0.5 ts

salt

2 stk

egg

1.75 dl

sukker

1 bokser

viking melk

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut. Kjevl eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 °C i ca. 10 minutter. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskar, melk og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt. Pynt gjerne med litt pisket krem.

Kanskje disse også frister?