Grillede asparges med reker og sennepsmajones

Grillede asparges med reker og sennepsmajones

Feir sommeren med grillede asparges og reker!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Grillmat

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Start med majonesen. Den kan du vispe sammen i en bolle eller lage i en food processor. Jeg bruker sistnevnte. Visper du for hånd, river du først hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet før du blander det med eggeplommene, sennepen og eddiken i en bolle. Visp så inn oljen, dråpe for dråpe i starten, mens du visper godt hele tiden. Du kan øke mengden på oljehellingen litt etter hvert.
I food processoren, kjører du hvitløkfeddet til smuler før du har i eggeplommene, sennepen og eddiken. Følg så sammeframgangsmåte som den over. Ha i nok olje til at du får den ønskede tykkelsen på majonesen. Det kan være at du må øke oljemengden til nesten 2 dl. Smak til med salt.  
Rens rekene og fjern tarmen.
Fjern den nederste biten av aspargesene og pensle dem godt med olivenoljen og dryss over salt og pepper før du legger dem på en varm grill og griller dem i 5-6 minutter. Vend dem rundt ofte slik at de ikke brennes. 
Fordel salatbladene på et serveringsfat og legg aspargesene over. Dander sennepsmajonesen og rekene rundt.

Kanskje disse også frister?