Grillede nakkekoteletter med brokkoli- og kålsalat - Ja, det er fullt mulig å få saftige nakkekoteletter på grillen!
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Grillede nakkekoteletter med brokkoli- og kålsalat

Ja, det er fullt mulig å få saftige nakkekoteletter på grillen!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Du får et saftigst grillresultat hvis du kjøper litt tykke nakkekoteletter. Tørk av kotelettene og legg dem i marinaden i noen timer. Oppskriften til marinaden finner du ved å følge linken nederst i saken.  

Lar du kjøttet marineres i kjøleskapet, så ta det ut slik at det rekker å bli romtemperert før du legger skivene på en skikkelig varm grill. Fjern mesteparten av marinaden først. Grill på sterk varme i noen minutter på hver side til de får en gyllenbrun farge. 

Legg skivene over på indirekte varme og la de ligge der til de er gjennomstekte. Det tar fra 4 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. 

Rør sammen yoghurt og sitronsaft til salaten i en bolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn sammen med salt og pepper. Del opp brokkolien i små buketter og finhakk rødløken. Sommerkålen skjærer du opp i tynne strimler. Bland det inn i youghurten. Smak til og kjenn om salaten er passe krydret.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?