Hopp til hovedinnhold
Grillet laks med asparges og sennepsmousseline

Grillet laks med asparges og sennepsmousseline

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Pensle lakseskivene med olje og dryss med salt og pepper. Grill på den ene siden til fisken er nesten gjennomstekt. Asparges skrelles og den nederste grove stilken skjæres av. Pensle med olje og grill i 4-5 min. Visp sammen eggeplommer, vann/vin, sitronsaft, salt og pepper, sett bollen over vannbad og pisk til massen blir luftig og lett. Massen må ikke koke den skal holde seg på ca 80 °C, ta ev bollen av og på vannbadet. Massen skal være så tykk at den henger på vispen når den er ferdig. Visp sammen créme fraîche og fløte til det er halvstivt tilsett sennep og vend kremen inn i eggeblandingen. Sausen må ikke koke. Server straks. Dette er en saus som bør lages rett før servering.

Kanskje disse også frister?