Grillet makrell - Bli en mester til å grille makrell i sommer!
Foto: Øystein Westlie

Grillet makrell

Bli en mester til å grille makrell i sommer!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Hvor mange makrell du egentlig trenger, avgjøres av størrelsen på fisken. De du ser på bildet her, er så små at du må beregne 2-3 fisker pr voksen. 300 gram fisk før rensing, må du beregne per person.

Rens fiskene og fjern eventuelt hodene hvis du ikke vil ha de på under grillingen. Vask dem godt innvendig for å fjerne blod. 

Dryss salt og pepper både utenpå fiskene og inni buken. Skjær opp den ene sitronen i skiver og plasser dem og timiangreinene inni buken. Pensle fiskene med oljen. 

Legg enten fiskene i egnede grillrister eller knytt 4-5 hyssingstumper rundt for å holde buken samlet. 

Legg dem på skikkelig varm grill. Små makreller, griller du i ca. 4-5 minutter på hver side, store noe lenger. Snu fiskene innimellom, men la de ligge lenge nok til at de får en stekeskorpe før du snur dem første gangen.

Del de to andre sitronene i to og legg dem på grillen med snittsiden ned, og grill dem i 2-3 minutter. Klem sitronsaften over makrellen før servering

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 5 min
Enkel salat