
Grillet tournedos servert med potet- og chorizotortilla, kryddersmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
av midtstykke påindrefiletTortilla
500 g
poteter4 ss
olivenolje0.5 ts
salt1 stk
sjalottløk100 g
chorizopølse6 stk
eggSlik gjør du det:
La kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken til temperering. Del de kokte potetene i skiver. Varm olje i en stekepanne som tåler stekeovn. Stek potetskivene og halvparten av chorizoskivene ved middels varme, til potetene får litt farge. Dryss over salt og finhakket sjalottløk og stek et par min. Legg resten av chorizoskivene over. Pisk sammen egg og hell over. Sett pannen midt i varm stekeovn, 225 °C og stek til eggestanden er stivnet og tortilla har fått farge på toppen. Ved servering skjær i "kakestykker" og server sammen med salat og kryddersmør til grillet tournedos. Grill tournedos over rødglødende kull, 2-3 min på hver side eller stek i en grillpanne. Dryss over salt og pepper rett før biffen legges på grillen. La biffene hvile 6-8 min før servering. Kryddersmør: Rør mykt smør sammen med litt presset sitronsaft, finhakket hvitløk og urter. Form smøret til en pølse på et stykke matpapir og rull sammen. Oppbevar i fryseboks.