Grissini - Grissini er sprø italienske knaskestenger, som passer til supper og dip.

Bakverk

Grissini

Grissini er sprø italienske knaskestenger, som passer til supper og dip.

0 porsjoner
Dette trenger du:

25 g gjær

3 dl melk

25 g smør

1 ts salt

6 dl hvetemel

  valmuefrø og/eller sesamfrø til strøing

Slik gjør du det:

Oppskriften gir ca. 30 stk.
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og la det bli fingervarmt. Slå det over gjæren og rør til den løser seg opp. Tilsett salt og så mye mel at deigen er passe fast og smidig. Arbeid deigen godt. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet og del den i 30 små biter. Trill dem ut til ca. 30 cm lange lengder. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. La dem heve under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Dusj grissiniene med romstemperert vann fra dynkeflaske og dryss evt. på litt valmuefrø og/eller sesamfrø og stek dem til de er gylne og sprø. Avkjøles utildekket på rist og oppbevares tørt.
I stekeovnen ved 175 grader i 25 - 30 minutter.

Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 120 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Få er klar over hvor farlig dette er

Tabben som kan gjøre pastaen til en bakteriebombe.

Kvinneguiden |

Les mer

Kan du egentlig noe om sjokolade?

QUIZ: Bevis det!

Foreldre & Barn |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK