Grissini - Grissini er sprø italienske knaskestenger, som passer til supper og dip.

Bakverk

Grissini

Grissini er sprø italienske knaskestenger, som passer til supper og dip.

Dette trenger du til 0 porsjoner

25 g gjær

3 dl melk

25 g smør

1 ts salt

6 dl hvetemel

  valmuefrøog/eller sesamfrø til strøing

Slik gjør du det:

Oppskriften gir ca. 30 stk. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og la det bli fingervarmt. Slå det over gjæren og rør til den løser seg opp. Tilsett salt og så mye mel at deigen er passe fast og smidig. Arbeid deigen godt. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og del den i 30 små biter. Trill dem ut til ca. 30 cm lange lengder. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. La dem heve under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Dusj grissiniene med romstemperert vann fra dynkeflaske og dryss evt. på litt valmuefrø og/eller sesamfrø og stek dem til de er gylne og sprø. Avkjøles utildekket på rist og oppbevares tørt. I stekeovnen ved 175 grader i 25 - 30 minutter. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 120 min

Tid: 120 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

Andrea (27) har solgt brukte sko og sokker for over 30.000 kroner

"Jeg kunne tenkt meg å kjøpe dine brukte strømper, helst etter trening. 750kr per strømpe? Klem :) "

Kvinneguiden |

Les mer

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK